Beauty is…  Blij zijn met jezelf

Home / Beausense / Beauty is…  Blij zijn met jezelf

Vorig weekend ben ik samen met mijn man en mijn zoontje een weekend naar Belgie geweest. Lekker in de bossen met een zwembad op loopafstand. Heerlijk. Het weekend begon al heerlijk met mijn zoon die me vroeg of ik nu ik nu dat ik 20 kg afgevallen ben, weer in een bikini durf. Glimlachend keek ik hem aan. Wat kent hij mij toch goed!

Ik denk dat het wel tien jaar geleden is dat ik een bikini aan heb gehad. Ik heb vroeger vele wedstrijden gezwommen, ik was een echte waterrat. Door mijn overgewicht kreeg ik echt een hekel aan zwembaden en het strand. Ook al was het 40 graden, ik hield mijn t-shirt gewoon aan. Ik voelde me erg ongemakkelijk op dit soort plekken. Zwemmen deed ik zelden, alleen als mijn zoon echt heel graag wilde dan ging ik mee. Verschrikkelijk vond ik het. Wie had ooit gedacht dat er een moment zou komen dat ik weer met plezier mijn bikini in zou pakken. Nog veel mooier dan dat, ik verheugde me erop om rond te lopen in het zwembad.

Natuurlijk ben ik nog lang niet op het punt waar ik wil zijn en ik ben ook zeker nog niet tevreden met hoe ik er uit zie maar ik merk dat ik enorm aan het groeien ben in mijn zelfvertrouwen. Ik leer weer van mezelf te houden en dat voelt zo ongelofelijk goed. Eenmaal aangekomen in het zwembad vond ik het toch wel even raar hoor, in mijn bikini rond te lopen. Ik bekeek mezelf in de grote spiegels die bij de ingang van het zwembad hangen en ik schrok. Mijn hemel, wat ben ik een hoop kilo’s kwijt. Een BMI van 35 is de grens wat betreft loshangend vel. Veel mensen die ontzettend veel afvallen krijgen daar last van. Ik had een BMI van 36 toen ik geopereerd werd. Het is dus nog niet duidelijk of ik hier ook last van zal krijgen. Ik zie wel dat de huid op mijn benen slap is, verder heb ik nog geen idee.

Ik zou het wel heel erg lastig vinden als ik na al het afvallen nog steeds niet blij ben met mijn lijf, maar zoals ik er nu tegenaan kijk ben ik al heel erg tevreden. Ik denk dat het voor een groot deel lastig is om je oude ik los te laten. De ik die altijd ontevreden was als ze in de spiegel keek. Mijn overgewicht zat me letterlijk en figuurlijk zo in de weg dat ik zelfs de mooie dingen aan mezelf niet meer kon zien. Als je zo lang gewend bent om jezelf niet mooi te vinden dan voelt het heel erg gek om langzaamaan weer trots op jezelf te worden. En dat ben ik. Het ging niet meer. Ik kreeg zo een last van mijn lichaam, van mijn gewrichten. Ik heb om hulp gevraagd, ik heb een zware operatie ondergaan en nu ben ik op weg om weer mezelf te worden. Ik voel het gebeuren. Iedere keer als ik naar mezelf kijk in de spiegel zie ik een beetje meer van wie ik was, van wie ik hoor te zijn. En het voelt zo goed! Het voelt helemaal nieuw maar als ik in de spiegel kijk dan zie ik mezelf weer! En die gene was ik een flinke tijd kwijt!

Groetjes,
Sonja Silva

Recommended Posts

Laat een bericht achter